Meni Zapri

Viteški dnevi 2022 na Ptuju

Viteški dnevi 2022 se bodo letos odvijali v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj, vse od petka, 23. septembra, do nedelje, 25. septembra 2022. Program vključuje osrednji vsebinski sklop, to so:

  • Viteški dnevi 2022 na Ptuju – Rok za prijavo: POHITITE! prijave se že zaključujejo! Več: TUKAJ!

Veselimo se vaše udeležbe na viteškemu dogodku leta, ki ga bomo okrepili tudi s prisotnostjo članov Poslovnega kluba Slovenija – Lihtenštajn, ki pripravljajo tudi “VIP after party” ob boku navedenemu dogodku. Prepričani smo, da se bo dogodek se bo vsem vtisnil v najlepši spomin. 

Mestno občino Ptuj in naš Viteški red bosta namreč ob tej priložnosti s svojim obiskom počastila S.D. Princ Nikolaus von und zu Liechtenstein in I.K.H. Princesa Margaretha von und zu Liechtenstein, ki bosta tudi naša osrednja gosta.

Zagotovite si svoje mesto na tem edinstvenem dogodku in se prijavite nanj že danes, saj so mesta za udeležence omejena, zaradi protokolarnih razlogov. Prijavite se lahko: TUKAJ!

Ptuj je danes mesto z okoli 18.000 prebivalci in sedež mestne občine Ptuj, ki leži na SV delu Slovenije. To štajersko mesto se ponaša poleg svojih kulturnih znamenitosti in tradicije tudi z izjemno kulinariko in vinsko tradicijo. V neposredni bližini so Terme Ptuj (Hotel Primus), ki v rimskem stilu vabi goste na razvajanje, aktivni oddih, da se obdajo z zdravjem in dobrim počutjem.

Sam dogodek bomo povezali tudi z bilateralnim srečanjem v čast 30.-obletnice Slovenije in v čast starodavnega patrocinija Svetega Jurija, to je našega Ptuja, zato bomo v dogodek vključevati tudi cerkveno in lokalno skupnost. Ptuj je mesto, ki je bilo v poznem srednjem veku sestavni del naše viteške bratovščine. V tem kontekstu je Ptuj bil, ne le kulturno in poslovno središče, pač pa tudi pomemben vojaški in obrambni dejavnik v svojem času za varnost cesarstva. Ne smemo pozabiti na gospodarsko – podjetniško energijo, ki ji letos posvečamo svojo investicijsko pozornost, in to že na začetku dogajanja, ob konzularni in diplomatski podpori.

Osrednji dogodek letošnjih Viteških dni bo v soboto, 24. septembra 2022, ko bo slovesna in pontifikalna sveta maša v starodavni katedrali Svetega Jurija na Ptuju, ob 18.00 uri, v čast Svetemu Juriju in njegovi viteški bratovščini. Ob tej slovesnosti bomo umestili  tudi letošnje viteške kandidate in komturje. 

Na osnovi izkazanega patronata se bo letošnji dogodek Viteških dni 2022 na Ptuju odvijal pod sloganom: »trajne prisotnosti in povezanosti našega Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške z Lihtenštajnsko knežjo družino.«

Prijava na dogodek letošnjih viteških dni: TUKAJ!