Meni Zapri

MEDNARODNO SODELOVANJE TRETJEREDNIKOV

V  okviru mednarodnega sodelovanja, ki ga vrši Viteški red v regiji, se njegovi tretjeredniki (familijarji) trudijo poslanstvo viteškega reda približati, v lokalno področje, kot tudi širše v regijo in svet.

 

Vsak mednarodno vpeti projekt je izraz izbrane vrste kulturno – zgodovinskih vsebin, kar se odraža v bilateralnih in mednarodno vpetih družbeno angažiranih vsebinah v regiji, ki so v promocijo, v pomoč in podporo Viteškemu redu, zlasti pa v:

  • krepitev in izboljševanja kulturnega, duhovnega in bilateralno – političnega sodelovanja na vseh področjih v Alpski makro regiji;
  • člani našega Viteškega reda se radi udeležujemo srečanj, slovesnosti in prireditev v tujini, na povabilo naših prijateljev, zamejcev in izseljencev.

Tradicionalno ekumensko romanje v Milje

Poleti gremo na izlet v Milje (Millstatt) in po poteh slovenskih svetnikov

Ekumensko romanje po poti Sv. Domicijana in Eme Krške

Svoje člane in prijatelje Vabimo da se lahko pridružijo, ekumenskega romanja po poti Sv. Domicijana, ki bo potekalo običajno v mesecu juliju na Koroškem. Romanje vodila krajevni škof Dr. Alois Schwarz in superintendent Mag. Manfred Sauer.

V Sloveniji radi romamo na grob svetnika in karantanskega vojvode Domicijana ter sam obisk ekumenskega slavja v organizaciji slovenskega priorata Viteškega reda in naših mladih familijarjev. Zato že danes zbiramo zainteresirane mlade in mlade po srcu, da se čim prej prijavite, da nas bo dovolj za avtobus ali dva. Pripravljamo zanimiv program, ki bo poučen, vsem v zabavo in za duhovno hrano vseh udeležencev.

Začetek prireditve: ob 8. uri pred kipom Sv. Domicijana v Schiller Parku, v mestu Milje. Sklep ekumenskega praznovanja in romanja pa bo z ekumenskim slavjem v Ustanovni kapiteljski cerkvi do 16. ure v Milju (Stift Millstatt).

Svojo prijavo prosimo pošljite na info@viteski-red.si

Več o tej cerkveni ustanovi si lahko preberete tukaj

Uradna objava dogodka: Domicijanova romarska pot

Več: Path of the Pilgrim Domitian Millstatt