Meni Zapri

TRETJEREDNIKI IN VITEŠKI FAMILIJARJI SE RADI VKLJUČUJEJO V ORGANIZIRANO OBLIKO DOBRODELNOSTI

Tretjeredniki so ponosni, da so lahko v podporo in v pomoč vitezom.

Tretjeredniki in familijarji reda so zgodovinski in aktualni “donati reda”, saj so že kot člani srednjeveške viteške bratovščine radi vključevali v podporo viteškemu red, na različne načine. Podpirali so ciljne projekte viteškega reda, tako da so prispevali za red finančna sredstva, pomagali pomoči potrebnim, se vključevali v vojaške akcije reda, gradbene projekte in podobno. 

Njihovi projekti so danes zlasti dobrodelno in kulturno naravnani. Molijo za red in se veselijo veselega oznanila, se družijo na skupnih srečanjih in izletih. A preko nabirke, vsaj enkrat letno (ob prazniku Sv. Jurija ali v času letnih Viteških dni) prostovoljno in srčno darujejo za red.

Organizirana oblika dobrodelnosti, ki jo vodijo viteški tretjeredniki in familijarji, je v letu 2023 dobila konkretno obliko. Ustanovili smo namreč posebno redovno dobrodelno ustanovo, ki smo jo poimenovali:

  • VITEŠKA DOBRODELNOST; v katero se že lahko vključujejo člani red in vsi ljudje dobre volje, kot dobrotniki ali podporniki Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške, ki so na tak način v izrazito podporo redu, zato jih v ta namen tudi primerno organizirano vzpodbujamo in nagrajujemo v okviru: FUNDACIJE! 

Vitez je sočutni bojevnik današnjega časa. In ravno zato, da bomo lažje uresničili vse skupne dobrodelne in socialno – angažirane zastavljene cilje, v okviru Viteške dobrodelnosti, viteški red vsako leto (ob letnem generalnem viteškem kapitlju oz. ob slovesni viteški umestitvi) najbolj zaslužnim dobrotnikom podeljuje posebne zahvalne plakete v treh stopnjah:

  • Bronasti mecen,

  • Srebrni mecen in

  • Zlati mecen.

    Zlati mecen lahko obenem tudi pridobi možnost pridružitve med častne viteze reda.

 

V kolikor želite biti naš mecen, vas prijazno vabimo, da nas čim prej kontaktirate.

Počaščeni bomo, da lahko skupaj viteško uresničujemo dobrodelne cilje našega in vašega viteškega reda!

To, kar ljudi dela ljudi, je sposobnost sočutja in prispevati za dobre cilje. S svojim prispevkom v sklad Viteške dobrodelnosti tudi tretjeredniki uresničujemo skupne cilje za razvoj viteštva v domovini in svetu! Tretjeredniki prispevajo ob prazniku Sv. Jurija (spomladi) v dneh Viteških dni (v jeseni).

Najbolj prvinska realizacija sočutja pa je dobrodelnost kot konkretna pomoč sočloveku v stiski. In prav ta dobrodelnost je osnova in bistvo delovanja Viteškega reda Sv. Jurija.

V letu 2024 se nam dobrotniki in vsi, ki želijo sodelovati z našim častitljivim viteškim redom, že lahko javijo vsak mesec na spoznavno – osebno srečanje (po predhodni najavi):

  • Srečanja z viteškimi aspiranti: TUKAJ!
  • Slovesno praznovanje naslovnega praznika Sv. Jurija (jurjevanje, 21. aprila 2024, Sveti Jurij v Slovenskih goricah).
  • Slovenski dan pri Gospe Sveti na avstrijskem Koroškem, 26. maja 2024.

 

PRISTOP MED TRETJEREDNIKE VITEŠKEGA REDA: TUKAJ!

E-MAIL: info@viteski-red.si

KONTAKTNI TELEFON: 031 235 911

NASLOV ZA POŠTO: Viteški red Svetega Jurija / Štajerska cesta 79 / SI – 1231 Ljubljana – Črnuče

IBAN: SI56 6100 0002 5365 459

BIC/SWIFT: HDELSI22

Tudi z nakupom v naši Domoljubni spletni trgovini pripomorem k razvoju domoljubja na Slovenskem!

»Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.«

– Anton Trstenjak

 

Domoljubna spletna trgovina: TUKAJ!

Domoljubni izdelki za razvoj in krepitev domoljubja na Slovenskem:  Red črnega panterja!