Meni Zapri

TRETJEREDNIKI IN VITEŠKI FAMILIJARJI SE RADI VKLJUČUJEJO V ORGANIZIRANO OBLIKO DOBRODELNOSTI

Že od maja 2014 smo pričeli s sklopom dobrodelnih vsebin in programom, ki smo ga poimenovali “Odgovor srca na potrebo duha“.

Tretjeredniki so ponosni, da so lahko v podporo in v pomoč vitezom.

Tretjeredniki so “donati reda” in so bili v zgodovini osnova viteške bratovščine, ki je podpirala red na različne načine in se vključevala v projekte viteškega reda. 

Danes so zlasti dobrodelno in kulturno naravnani. Molijo za red in se veselijo veselega oznanila, se družijo na skupnih srečanjih in izletih. A preko nabirke, vsaj enkrat letno (ob prazniku Sv. Jurija ali v času letnih Viteških dni) prostovoljno in srčno darujejo za red.

Tretjeredniki, familijarji in drugi podporniki Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške si v izrazito podporo redu, zato jih ta tudi primerno vzpodbuja in nagrajuje: FUNDACIJA! 

PRISTOP MED TRETJEREDNIKE VITEŠKEGA REDA: TUKAJ!

 

 

Vitez je sočutni bojevnik današnjega časa. Zato smo v letu 2023 tudi uradno pristopili k oblikovanju Viteške dobrodelnosti, da bomo lažje uresničili vse skupne dobrodelne in socialno – angažirane zastavljene cilje!

To, kar ljudi dela ljudi, je sposobnost sočutja in prispevati za dobre cilje. S svojim prispevkom v sklad Viteške dobrodelnosti tudi tretjeredniki uresničujemo skupne cilje za razvoj viteštva v domovini in svetu! Tretjeredniki prispevajo ob prazniku Sv. Jurija (spomladi) v dneh Viteških dni (v jeseni).

Najbolj prvinska realizacija sočutja pa je dobrodelnost kot konkretna pomoč sočloveku v stiski. In prav ta dobrodelnost je osnova in bistvo delovanja Viteškega reda Sv. Jurija.

 

Zato tudi z nakupom v naši Domoljubni spletni trgovini pripomorem k razvoju domoljubja na Slovenskem!

»Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.«

– Anton Trstenjak

 

Domoljubna spletna trgovina: TUKAJ!

Domoljubni izdelki za razvoj in krepitev domoljubja na Slovenskem:  Red črnega panterja!