Meni Zapri

1. Preko kontakta nas kontaktirajte: PRISTOP V RED in v sporočilu na kratko opišite vaše življenje in življenjske dosežke.

2. Ob prejetju vaše prošnje v kolikor se želite vpisati med kandidate/kandidatke za viteški red ali med člane bratovščine (sotrudnike oz. tretjerednike), vas bomo z veseljem povabili na informativni razgovor.

3. V kolikor ste vredni in zmožni, da kandidirate za člana, članico (viteza ali damo) našega viteškega reda, vas bomo povabili v eno letno poskusno (pripravljalno) dobo, v kateri se boste lahko dokazovali in pripravljali za svoje novo družbeno poslanstvo. V tem času boste spoznavali naš red, člane reda, pravila, dolžnosti, duhovnost, zgodovino in poslanstvo, moralno – etično držo in vrednote viteza. Zaslužnim kandidatkam in kandidatom, ter tistim, ki se v dobi noviciata še posebej izkažejo, lahko prior opravljanje noviciata skrajša, oziroma jih v celoti oprosti prestajanja noviciata.

4. V primeru uspešno opravljenega noviciata (poskusne dobe) Vas nato povabimo k slovesni viteški umestitvi (investituri).  izpolnitvijo Osebnega lista (pristopne izjave) za članstvo v suvereni slovenski Veliki baliji in proratu pa se že pripravljate na uradno viteško umestitev in postanete član reda, kot kandidat za viteza ali članico (damo) Viteškega reda Sv. Jurija iz Koroške.

5. Biti član viteškega reda je čast, ki prinaša svoje pravice in dolžnosti. Pravila viteškega reda terjajo od nas, da z vsakim članom/članico viteškega reda uredimo tudi posebno medsebojno pogodbo – medsebojni dogovor.

6. Ob podpisu zgoraj omenjene medsebojne pogodbe (dogovora) se novi član oz. članica Viteškega reda zaveže, da nosi letne stroške članstva in dragocene opreme, ki jo prejme ob umestitvi za dosego njegovega oz. njenega novega družbenega statusa na način, kot jih določi Viteški red. Vitez oz. dama nosi obveznost za svojo letno članarino, kot tudi za enkraten strošek opreme (viteške insignije: orden, viteški plašč, bodalo) in stroške same slovesnosti, ki jih določi vodstvo reda za vsakega kandidata posebej.

7. Od kandidata in viteza/dame se pričakuje dobrodelno in socialno angažiranje v slovenski družbi.

8. Viteški red med svoje vrste lahko predlaga tudi častne viteze ali dame, glede na njihov prispevek k razvoju družbe in reda.

9. V kolikor poznate v svoji bližini osebnost, ki po vašem mnenju izstopa v slovenski družbi s svojimi uspehi, nam skupaj z obrazložitvijo (kako naj bi s svojo dejavnostjo in vrlinami občutno pripomogla na kulturnem, znanstvenem, gospodarskem, socialnem in humanitarnem področju) to prosimo posredujte na naš e-mail naslov.

Vedno smo Vam na voljo, da nam zaupate (sporočite) svojo pripravljenost, da želite biti član naše viteške bratovščine.

 

Za še več informacij nas kontaktirate na:

Aktualna srečanja z aspiranti in predstavitve reda:  TUKAJ!