Meni Zapri
Na gradu Bogenšperk smo bili v sredo, 31. maja 2023, priče kulturno – umetniškemu presežku naše članice, uveljavljene slovensko-francoske umetnice Norme De Saint Picman, v okviru tradicionalnega festivala Bogenšperk. Umetnici so se pridružili tudi predstavniki našega viteškega reda.
Uvod v dogodek se je pričel s pesmijo Salve Regina – Kraljica bodi pozdravljena – s katero smo vitezi udeležence povabili v doživeto kulturno dogajanje večera.
Po uvodnem nastopu umetnice in vitezov se je dogajanje preselilo v poročno dvorano gradu, kjer je bil doživeti orglarski recital avtorice, nato pa so sledile še pozdravne besede direktorja festivala in priorja viteškega reda. Avtorica je na gradu predstavila tudi postavitev svoje razstave z imenom: Noravisionsolarmetaverse The Garden of Eden, ki smo si jo vsi  tudi z navdušenjem ogledali.
Po ogledu razstave je sledilo še veselo druženje z vitezi našega reda in avtorico na grajskem vrtu. 
Sam viteški red je že dobro uro pred osrednjim dogodkom, to je ob 17.00 uri, na prizorišču postavil svojo stojnico, kjer se je s promocijski izdelki predstavil viteški red in fundacija našega mednarodnega Slovensko – Lihtenštajnskega združenja, ki podpira vsestranske mlade talente, pa tudi sam red, to je našo živo in snovno kulturno dediščino v regiji, do katere nam ni vseeno in mora ostati naš narodni ponos!

Viteški tretjeredniki in vitezi so se ob tej priložnosti na dogodku predstavili zbranim obiskovalcem in jim predstavili svojo poslanstvo ter jih tudi z veseljem povabili k sodelovanju.
Udeleženci so se z zanimanjem odzvali na predstavitev našega poslanstva in člane rede in združenja opogumljali z lepimi željami za naše nadaljnje delo.
Nekaj foto utrinkov iz festivala: