Meni Zapri

Novi viteški kandidati se predstavijo viteškemu redu (generacija 2023)

Na pepelnico (22. februarja 2023, na znani lokaciji Ljubljana – Črnuče) se je vodstvo našega viteškega reda srečalo z viteškimi kandidati (aspiranti), ki že izpolnjujejo vse pogoje, da na izbrani vikend v oktobru postanejo naši polnopravni redovni vitezi in dame.
To pa pomeni, da nam bo jesen prinesla izjemno okrepitev naših vrst, za kar smo hvaležni našemu naslovnemu patronu Sv. Juriju, da nas tako lepo nagovarja in vzpodbuja k dobremu.
V tem obdobju se pričenja spokorni čas premišljevanja, to je štiridesetdnevni post, ki nas vabi k premišljevanju o pomenu Jezusovega trpljenja in darovanja ter o njegovi velikonočni zmagi življenja nad smrtjo. S postenjem se zgledujemo po Jezusu, ki se je tudi sam pred nastopom javnega delovanja štirideset dni postil v puščavi. Simbolno to pomeni za viteze nov čas preporoda, da se duhovno in materialno okrepljeni podajamo v svoje novo poslanstvo za dobro domovine in sveta.
Naše naslednje srečanje, že v razširjeni obliki, bo v času uradne razglasitev tretjeredniškega gibanja, ob našem naslovnem prazniku Svetega Jurija, ki ga bomo praznovali v njegovi veličastni cerkvi v Ihanu pri Domžalah, v soboto, 22. aprila 2023.