Meni Zapri

V četrtek, 14. decembra 2017, ob 18.00 uri smo se vitezi in dame Viteškega reda Sv. Jurija iz Karantanije, člani in poslovni partnerji ter prijatelji Slovensko – lihtenštajnskega združenja in Poslovnega inštituta srečali v gostilnici Hiši pod gradom, Streliška ulica 10 v Ljubljani, na tradicionalnem predbožičnem srečanju.

Na skupnem druženju smo v veselem vzdušju pogledali na prehojeno pot in se ozrli v praznični Božični čas ter v prihajajoče leto 2018, ko bomo začeli odločno uresničevati svoj skupaj zastavljeni poslovni program.

Zbrane je na začetku pozdravil prior reda in predsednik združenja Silvester Likar, ki je v svoji pozdravni besedi orisal pot našega SLO – FL združenja skozi minulo leto, vse do ustanovitve poslovnega inštituta in njegovega prvega pomembnega mednarodnega in ministrskega dogodka, ki bo na Bledu že v februarju 2018. 

Uroš Kovšca, kancler slovenskega priorata Viteške bratovščine Sv. Jurija, pa je nato zbrane pozdravil še v imenu vitezov in dam ter jim zaželel prijazne in vesele Božične in novoletne praznike. Skupaj in s skupnimi močmi bomo nadaljevali pot in poslanstvo, na način in v pogumni drži, kot nam jo je zaželel Lihtenštajnski princ Nikolaus, ko nas je s svojo soprogo, princeso Margaretho, obiskal to poletje v Deželi Celjski. 

 

 

 

 

 

 

 

V veliko veselje in vzpodbudo so nam naši  prijatelji v domovini in tujini, ki zasedajo odgovorne službe v diplomaciji, v kulturi in gospodarstvu, v javnem in zasebnem sektorju, na katere smo upravičeno ponosni in smo jim hvaležni za prijateljstvo in podporo našim ciljem in poslanstvu. Skupaj se trudimo za napredek domovine in zavedanje naših kulturnih, socialnih in  gospodarskih korenin v skupnem alpskem krogu.


Prav zato, za vse naše člane in prijatelje, pripravljamo v decembru, ob koncu leta, naše tradicionalno predbožično druženje, ki je bilo letos  v  Hiši pod gradom, ki se nahaja ob vznožju Ljubljanskega gradu. Gostilnica nas je sprejela v svojem edinstvenem srednjeveškem ambientu, ki se je izvirno ohranil vse do danes. Hiša je bila zgrajena leta 1830 in tudi po obnovi ni izgubila svojega šarma. To je ena tistih hiš, ki ji lahko pripišemo dušo in prav taki so bili tudi vaši dragoceni trenutki, ki smo jih tam preživeli. 

Ob izvrstni hišni kulinariki, je s sladico prijazno presenetil naš prijatelj Gianluca Balin, ki je za nas pripravil tudi izvrstno viteško torto, ki je navdušila zbrano viteško družino. Za domačnost in glasbeno poslastico na srečanju pa je skrbel naš prijatelj in priznani slovenski baritonist gospod Zdravko Pergar.

Naša prijatelja Gianluca Balin in Janez Mohar sta tudi prejela povabilo za svoje mesto med tretjeredniki Viteškega reda. 

Ob sklepu predbožičnem druženja smo svoje goste še skromno obdarili in se nato sprehodili tudi skozi praznično odeto Ljubljano. Prijetno praznično druženje in večer smo zaključili  ob kozarčku kuhanega vinu, kot se za ta veseli in milostni čas tudi spodobi.

Naj bodo vaši in naši skupni Božični ter novoletni prazniki veseli in blagoslovljeni!