Meni Zapri
Sveti Jurij – naslovni praznik Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške smo praznovali v soboto, 23. aprila 2022, na Ljubljanskem gradu

V čast Svetemu Juriju smo se tudi letos že tradicionalno zbrali, molili in praznovali vitezi Reda Sv. Jurija iz Koroške na Ljubljanskem gradu. Po sveti maši, smo nato praznovanje nadaljevali, skupaj z našimi prijatelji, v bratskem in veselem vzdušju Vinoteke Ljubljanskega gradu. Povzetek letošnjega dogajanja ob godu Sv. Jurija na Ljubljanskem gradu si lahko preberete na povezavi: TUKAJ!

Praznik Svetega Jurija je tudi čas, ko zaključimo letošnjo novo generacijo viteških kandidatov, jih vzpodbujamo, da bodo viteško čast že lahko doživeli konec septembra 2022 na viteškem Ptuju. Prijava novih kandidatov za leto 2023 je že možna: TUKAJ!

Po prazniku Svetega Jurija (23. aprila 2022) smo v našem “Viteškem red Sv. Jurija iz Koroške in in “Fundaciji Slovenija Lihtenštajn” oblikovali delavno skupino naših zagnanih  zastopnikov in se podali na pot v Kneževino Lihtenštajn, kjer smo, po predhodno dogovorjeni časovnici, obiskali naše cenjene goste in prijatelje.

 Zastavljene cilje našega bilateralnega obiska smo, v veliko veselje vseh, v polnosti dosegli, tako da že lahko pristopimo k sklepni realizaciji priprav za realizacijo načrtovanega dogodka na Ptuju, ki bo lahko pomenljiv tudi za širšo regijo.

Z izkazano podporo naših patronov in redovnih zaščitnikov se bo dogodek Viteških dni 2022 na Ptuju odvijal pod bleščečim motom: »trajne prisotnosti in povezanosti našega Viteškega reda Svetega Jurija iz Koroške z Lihtenštajnsko knežjo družino.«

Svojo pozornost smo v prvi vrsti namenili tistim cenjenim obiskovancem, ki bodo lahko bistveno pripomogli k uspehu Poslovnega alpskega foruma in Viteških dni 2022 na Ptuju, načrtovanega dogodka v času od četrtka, 22. septembra, do nedelje, 25. septembra 2022, na katerega bo radi prijazno povabili tudi vas.