Meni Zapri

“Že stoletja sledimo Svetemu Juriju!”

Naslovni praznik Svetega Jurija, osrednjega patrona našega viteškega reda, smo praznovali v Ihanu pri Domžalah, v soboto, 22. april 2023.
V cerkvi Svetega Jurija v Ihanu smo na predvečer glavnega viteškega zavetnika molili za viteški red in vse njegove člane.
Vitezi, familijarji in aspiranti smo se najprej poklonili našemu naslovnemu zavetniku s sveto mašo, nato pa v bratskem druženju praznovanje nadaljevali še v priznanem gostišču v Dragomlju pri Domžalah.
Pred slovesnostjo se je sestal tudi viteški hišni kapitelj, ki je sprejel potrebne odločitve za letošnji generalni shod reda, to je generalni kapitelj, ki bo v jeseni na Postojnskem.
Svetega Jurija smo prosili, da postanemo “njegova trdno medsebojno povezana čreda” za več viteških vrednot v domovini in svetu! Ob tej priložnosti je vodstvo viteškega reda sprejelo tudi sklepe o primernosti novih viteških kandidatov in kandidatk (generacija aspirantov 2023) o priključitvi viteškemu redu, ki se jih že lahko napoti na prvo najbližjo slovesno viteško investituro, ki sledi. Sveti Jurij prosi za nas!