Meni Zapri

Na dan državnosti 25. junija 2017 smo se vitezi, dame, tretjeredniki Viteškega reda Svetega Jurija in člani Slovensko Lihtenštajnskega prijateljstva udeležili tradicionalnega piknika, ki je bil letos pri vitezu g. Matiji Založniku v Vojniku, natančneje na dvorcu Tabor – Weichselstätten, katerega izvor sega v 16. stoletje.

Pred piknikom smo se člani Viteškega reda Sv. Jurija udeležili slovesne nedeljske sv. maše za domovino in v čast članom našega viteškega reda, v dekaniji Nova Cerkev ob 10. uri, ki jo je daroval dekan Alojzij Vicman. Vitezi in tretjeredniki so skupaj z dekanijskim zborom oblikovali nadvse lepo sv. mašo, ki bo še dolgo ostala v najlepšem spominu cerkvenemu občestvu in našemu častitljivemu viteškemu redu.

Po sveti maši smo se člani Viteškega reda zadržali še na veselem sprejemu pri gospodu dekanu, nato pa smo se odpravili na piknik v Vojnik.

Piknik smo kombinirali tudi s kapitlom viteške province Svetega Jurija, ki živi v aktivnih in spreminjajočih časih, ki terjajo od vsakega svojega člana pokončno in pogumno držo za izvrševanje svojega pomenljivega poslanstva v domovini in svetu. Vitezom so se uradno predstavili tudi letošnji novi viteški kandidati.

Bratje vitezi, sestre in tretjeredniki so danes še veliko bolj odločeni nadaljevati svojo pot v smeri kar najbolj aktivne drže pri negovanju in ohranjanju svojega kulturno zgodovinskega, socialnega in dobrodelnega poslanstva v regiji in domovini.