Meni Zapri

Z velikim veseljem obveščamo svoje prijatelje, člane in poslovne partnerje, da nas bo na poletni dan, v ponedeljek, 28. avgusta 2017, obiskal v knežjem Celju prvi mož diplomacije kneževine Lihtenštajn S.D. Prinz Nikolaus von und zu Liechtenstein s soprogo.

Gre za prvi uradni obisk knežje hiše v deželi Celjski, z namenom krepitve medsebojnega vsestranskega sodelovanja v regiji, prijateljstva in utrjevanja mednarodno vpetih pozicij regije in obenem velika pomena za naše združenje in Viteški red Sv. Jurija iz Karantanije, saj se izraža podpora našemu poslanstvu pri naših nadaljevanju korakih.

Slovesna gala prireditev, ob osrednjem uradnem in prijateljskem obisku princa Nikolausa von und zu Liechtenstein, kot zastopnika knežje družine von Liechtenstein v knežjem mestu Celje,  bo v turistični destinaciji Rogaški Slatini, kjer bomo razglasili Slovensko – Lihtenštajnski poslovni klub.

S tem dogodkom dežela Celjska postaja most med deželami Alpske makroregije in Slovenijo. Švica in Lihtenštajn sta namreč zelo aktivni v okviru vseh mednarodnih pobud, ki se nanašajo na Alpski prostor, vključno v EU Alpski makroregiji, ki je bila ustanovljena v letu 2015.

K aktivnostim za Slovensko – Lihtenštajnski poslovni klubu želimo pritegniti čim več poslovnih subjektov, ki delujejo v Celjski regiji in širše v domovini. Gradimo mrežo fizičnih in poslovnih subjektov, ki bi jim to območje delovanja pomenilo dodaten razvojni in poslovni izziv za uspeh v Alpski makroregiji.

Članstvo v poslovnem klubu je brezplačno, a član mora biti sposoben suvereno pokrivati določeno področje svojega delovanja za skupne cilje. Na svojem območju delovanja je član suveren subjekt, sam klub pa deluje korporativno (konzorcij članov se bo vodil zborno, kolegialno), član (fizična oseba ali organizacija) pa deluje (znotraj kluba) za realizacijo določenih projektov in vsebin kot pokrovitelj kluba.

Skupne aktivnosti v klubu bodo služile dobrodelnim in razvojnim ciljem. Izražale se bodo v podpori podjetniški in poslovni ideji ter kulturi, zlasti talentiranih mladih v regiji. Rezultati (prihodki), ki se bodo realizirali v različnih klubskih aktivnostih, bodo namenjeni najprej za krepitev skupnih klubskih poslovnih strategij in priložnosti, ki jih ima klub s projekti, kjer se ustvarja dobiček, a del le-tega, poleg krepitve poslovnih ciljev, se bo namenjal tudi plemenitim ciljem dobrodelnosti, ki služi razvojni naravnanosti (v pomoč kulturi in izobraževanju).

V ospredju našega novega poslovnega kluba je odločitev za tri temeljne programske vsebine, ki so za regijo in podjetništvo v deželi razvojno zelo pomembni cilji:

 • EU Alpska makroregija
 • Private Banking / Asset Management
 • Kulturno – zgodovinska dediščina Celjske dežele in Slovenije

K sodelovanji in podpori vabimo vse, da s skupnimi močmi zgradimo tak poslovni klub, ki bi prinesel v regijo nove poslovne in politične partnerje in priložnosti. Obenem pa navdihoval naš poslovni in politični svet ter regijo z dobrimi poslovnimi in družbenimi praksami, na način, da se utrjuje naša zavest, da je Celjska regija in Slovenija naš življenjski skupni alpski svet in prostor novih možnosti in izzivov.

Grand hotel Rogaška

 

Program na osrednji dan obiska 28. 08. 2017

KNEŽJE MESTO CELJE:

 • uradni dopoldanski sprejem
  Kristalna dvorana

  pri županu v knežjem Celju, ob 11.30 uri;

 • kosilo in ogled znamenitosti, kulturni utrip v mestu, do 16.00 ure.

ROGAŠKA SLATINA:

 • od 18.00 do 19.00 ure novinarska soba (Grand hotel Rogaška): medijska prezentacija poslovnega kluba
 • večerni slovesni dogodek ob 19.00 v čast visokemu gostu iz Lihtenštajna, gala večerja in klasični kulturni program s plesom.  V ospredju je razglasitev Slovensko – Lihtenštajnskega poslovnega kluba v kristalni dvorani Grand hotela Rogaška.

 

Program za naslednji dan, 29.08.2017:

ROGAŠKA SLATINA:

 • zajtrk s princem (sodelujejo mladi Glasbene šole Rogaška Slatina);
 • ogled lokalnega podjetniškega inkubatorja.

(več: Grand Hotel Rogaška)

VABIMO VAS K UDELEŽBI NA GALA DOGODEK V ROGAŠKI SLATINI

Ambiciozne in eminenente osebe, organizacije in podjetja so tisti prvi, katerim je mesto v Slovensko-Lihtenštajnskem poslovnemu klubu. Veselimo se tudi vseh tistih, ki se boste kot udeleženci (gostje) udeležili slovesnega dogodka, ko bomo gostili visokega gosta iz ugledne družine “princev bankirjev” iz prijateljske alpske kneževine.

Uradno vabimo vse svoje cenjene goste in prijatelje, člane Viteškega reda Sv. Jurija iz Karantanije, člane Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva in poslovnega kluba, na nepozabno obliko druženja na osrednjem gala dogodku, ki bo v Rogaški Slatini, v ponedeljek, 28. avgusta 2017, ob 19.00 uri. 

Dobra volja in pripravljenost delati dobro v korist regije in domovine, so tiste vrednote, ki nas povezujejo v skupnih ciljih poslovnega kluba, da skupaj pišemo izzive in so-ustvarjamo zgodbo o uspehu v skupnem Alpskem življenjskem krogu. Ob tej priložnosti vas vabimo, da nas kontaktirate na: info@slo-fl.eu in si rezervirate svojo mesto na svečani otvoritveni slovesnosti v Deželi Celjski, ko bomo zvečer, 28. avgusta 2017, v Rogaški Slatini razglasili tudi naš in vaš Slovensko – Lihtenštajnski poslovni klub.  

Vstopnice so že na voljo 

Vstopnice za svečani gala dogodek lahko prevzamete v prostorih našega Združenja v Celjskem domu. Po vaši želji vam vstopnice, po povzetju, tudi radi pošljemo na vaš dom ali v službo.

Na osnovi predhodnega dogovora pa vstopnice lahko prevzamete tudi v Centru Ljubljane. Z veseljem vam bomo poslali uradni program, vabilo in vstopnico.

Veselimo se skupnega in nepozabnega dogodka v Deželi Celjski!

 

 

Princ Nikolaus z družino

 

 

Zgibanka