Meni Zapri
Knez Hans Adam z ženo, kneginjo Marijo Kinski.

Vsako leto, 15. avgusta, praznuje Lihtenštajn svoj državni praznik t.i. Staatsfeiertag, to je knezov dan. Tudi letos se bomo člani Viteškega reda Svetega Jurija in pa člani Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva udeležili tega veličastnega dogodka, saj se bomo srečali tudi z najvišjimi predstavniki knežje družine in Vlade kneževine Lihtenštajn. Pomenljivo bo tudi srečanje s Slovenci, ki živijo v kneževini in predstavniki slovenske diplomatske misije, ki bodo ravno tako prisotni na tem prazničnem dogodku.

Nastanili se bomo v Lihtenštajnu v mestu Ruggell, ki je v bližini Vaduza, od koder se bomo odpravili na proslavo državnega praznika. Seveda bo tukaj tudi dovolj časa za obisk praznične sv. maše v katedrali, udeležba na osrednji državni slovesnosti, ogled muzejev, galerij in naravnih znamenitosti, ki jih ponuja Lihtenštajn.

Prijave na obisk Lihtenštajna so možne samo za člane Viteškega reda Svetega Jurija in pa za člane Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega  prijateljstva in sicer do 1. avgusta 2017.

Prijazno vabljeni k prijavi.

Več o osrednjem državnem prazniku kneževine Lihtenštajn 2017 si lahko preberete  TUKAJ.

Vaduz