Meni Zapri
ČLANI REDA SV. JURIJA IZ KOROŠKE SO BILI TO NEDELJO OSREDNJI GOSTJE NA ART EXPU LJUBLJANA 2023 
Viteški red Sv. Jurija iz Koroške se je v okviru svojih bilateralnih aktivnosti udeležil v nedeljo, 15. oktobra 2023, v Kongresnem centru Brdo, sklepnega dogodka v okviru ART Expo Ljubljana 2023. Delegacijo vitezov je vodil kancler reda komtur Andrej Žabjek.
Ob 10. uri dopoldne je viteze v VIP salonu kongresnega centra sprejel njihov viteški sobrat in direktor ART EXPA g. Miha Murn, kjer so dobili vpogled, in to iz prve roke, v bogato dogajanje in življenje tega izjemnega mednarodnega kulturno – umetniškega dogodka, ki združuje vrsto najboljših umetnikov iz domovine in tujine.
Ob 11.00 uri so se vitezi in dama reda pridružili skupnemu srečanju in druženju v osrednji dvorani centra, ob nastopu folklorne skupine ISKRAEMECO, ki je v svojih značilnih staro-meščanskih in plemiških kostumih, navduševala zbrane goste. Člani našega viteškega reda so se nato, v prijetnem vzdušju, družili še z drugimi ljubitelji kulture in umetnosti ter predstavitvi razstavljenih umetnin.
Ogled razstave je bila namreč izjemna priložnost, da se na enem mestu lahko ogledaš več kot 2.000 umetniških del mednarodnih ustvarjalcev. Ob tem pa so se udeleženci dogodka lahko v prijetnem vzdušju družili z drugimi ljubitelji kulture in umetnosti.
Dogodku ob bok, so si zbrani redovni vitezi vzeli tudi čas za produktivno redovno programsko konferenco, saj že načrtujejo vrsto kulturnih in dobrodelno naravnanih dogodkov v prihajajočem času. Že v naslednjem mesecu in v prihajajočem letu so vitezi namreč vpeti v vrsto redovnih aktivnostih na avstrijskem Koroškem.
Več o mednarodnemu dogodku: TUKAJ!