Meni Zapri

Letošnje praznično druženje članov in prijateljev Viteškega reda Sv. Jurija iz Koroške je bilo v ponedeljek, 18. decembra 2023, v priznanem gostišču Burica v Dragomlju pri Domžalah, od 17.00 ure dalje.

Že tradicionalno smo se srečali v tem milostnem adventnem in prazničnem času, ko smo se poveselili in nazdravili minulim uspehom, hkrati pa si v bratskem duhu voščili zdravja in sreče v novem poslovnem letu, za katerega moramo imeti upravičeno visoka pričakovanja.
Letošnje praznično srečanje je bilo v duhu našega drugega redovnega so-zavetnika, ki nam odpira suvereno samozavest.
Našo novo žlahtno viteško penino smo poimenovali po sv. Domicijanu Koroškemu, ki je nedvomno vreden in si zasluži tega spomina.
Na tak – ljudski in veseli način, smo svetnika Domicijana tega dne počastili v večen spomin. V njegovem imenu smo vitezi in dame bratsko nazdravili drug drugemu, z najlepšimi željami, ki jih prinašamo domovini in svetu.
In to je prav tisti posebni in pomenljiv način, da bo karantanski in slovenski svetnik z nami še toliko bolj prisoten v teh prazničnih in vseh nadaljnjih dneh, ki sledijo letu, z upanjem, da bodo le-ti pred nami kar se da uspešni, zdravi in srečni.
V Domicijanovem imenu smo vitezi in dame bratsko nazdravili drug drugemu, z najlepšimi željami, ki jih prinašamo domovini in svetu. In to je prav tisti posebni in pomenljiv način, da bo karantanski in slovenski svetnik z nami še toliko bolj prisoten v teh prazničnih in vseh nadaljnjih dneh.
Ob tej praznični priložnosti smo se v viteškemu redu ozrli, v prvi vrsti; na prijetno skupno prehojeno pot, ki je za nami ter proti novemu letu, ki nas že vabi, da ponosno zakorakamo z odločnimi koraki v izzive, ki so pred nami, in da bo vsem, kar se da milostno in uspešno.
V okviru prazničnega dogodka smo pripravili družabni program in svečano večerjo, z željo, da se nas praznični čas Gospodovega rojstva dotakne osebno in hkrati seznanja čim bolje z poslanstvom, kulturnim in dobrodelnim angažiranjem našega viteškega reda.
Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, s ciljem, da bo v naši družbi in domovini več viteških in domoljubnih vrednot.
Bodite del naše zgodbe tudi vi!
———-
Nekaj utrinkov iz prazničnega druženja: