Meni Zapri

Kronani vitezi Sv. Jurija na prazničnem srečanju članov Poslovnega kluba v Kneževini Lihtenštajn

Na osrednji državni praznik Kneževine Lihtenštajn smo tudi letos, s sodelovanjem in udeležbo članov Alpskega poslovnega foruma, že tradicionalno obiskali praznični Vaduz.

Letos je Poslovni kluba Slovenija – Lihtenštajn povabil svoje angažirane člane, da so skupaj z našim Viteškim redom Sv. Jurija iz Koroške spoznavali praznični utrip te lepe alpske kneževine in obenem skupaj z našimi partnerji v Kneževini Lihtenštajn iskali tiste skupne, poslovne in kulturne točke, ki nas hkrati povezujejo in predstavljajo izzive za prihodno aktivno sodelovanje. Cilj pa je bil seveda pospešiti priprave za realizacijo predstavništva Viteškega reda in zagon podružnice poslovnega kluba v Kneževini.

Ob tej priložnosti smo poleg veselega druženja na osrednjem državnem prazniku, imeli tudi srečanje v Malbunu s Slovenci, ki živijo v Lihtenštajnu. Ves čas so bili z nami tudi naši poslovnimi partnerji, vsi z namenom, da okrepimo našo poslovno prisotnost in kulturno aktivnost v regiji.

V dneh po državni slovesnosti smo pripravili še poslovno srečanje s Cipro international, našo pooblaščeno odvetniško in pravno družbo ter ciljno banko LGT Bank AG, tako da imajo danes naši poslovni partnerji in člani tu kvaliteten poslovni servis in storitve partnerjev za učinkovito poslanstvo, ki je pred nami.

V našem programu na sam praznični dan kneževine (v ponedeljek, 15. avgusta 2022), je bila naša udeležba in sodelovanje pri dopoldanski slovesni pontifikalni sveti maši v katedrali sv. Florijana v Vaduzu (ob 9.00 uri), ki jo je daroval Lihtenštajnski nadškof iz Vaduza Msgr. Wolfgang Haas.

Sledil je obisk uradne državne slovesnosti, ki se je začela ob 11.30 uri na grajskem območju blizu gradu Vaduz, z otvoritvenim govorom dednega princa Aloisa von und zu Liechtenstein in predsednika državnega parlamenta Alberta Fricka.

Ob 14.00 uri dalje je v Vaduzu potekala ljudska zabava, kjer nas je vrsta stojnic in odrov vabilo, da smo se zadrževali in uživali ob raznovrstni glasbi v živo na petih prizoriščih. Tu so umetniki iz regije ponujali najboljšo zabavo za družine, obiskovalce in ljubitelje glasbe. Več kot 50 upravljavcev stojnic je skrbelo, da nihče ni bil lačen ali žejen. Odprti so bili tudi vsi muzeji in galerije.