Meni Zapri

Viteška bratovščina Sv. Jurija, ki se ji pridružuje vedno več Slovencev in Slovenk, vstopa v samostojno nacionalno strukturo (samostojno viteško provinco), in bo svoje poslanstvo nadaljevala v okviru zgodovinsko priznane avtonomije (suverenosti) Viteškega reda Sv. Jurija iz Millstatta na Koroškem.

Prva uradna in slovesna ustanovitvena seja bo v četrtek, 9. maja 2019 na znani lokaciji, kjer bodo člani potrjevali:

  • ustanovitev (razglasitev) samostojne viteške bratovščine Sv. Jurija, s postavitvijo organov odločanja (konstituiranje vlade provincialnega kapitlja), s ciljem, da se zaščitijo simboli, cilji in vrednote Viteške bratovščine Sv. Jurija, ki so za red in slovensko – kulturno dediščino neprecenljivi.

Člani suverene viteške bratovščine bodo imenovali ključne nosilce za:

a) položaj priorja (balijan mojster) – in njegove pomočnike, svetovalce za dosego ciljev, ki bodo oblikovani za sledeča ciljna področja: pravni, ekonomski in bilateralni svet

b) položaj kanclerja bratovščine – sestava sekretariata

c) položaj herold mojstra bratovščine

d) zakladnik bratovščine in

e) vodjo ustanove tretjerednikov viteške bratovščine.

Viteška bratovščina Sv. Jurija ima za cilj, da s svojo osamosvojitvijo in samostojnim delovanjem, svoje lastno viteško poslanstvo lahko še izdatno okrepi. Člani bratovščine in njeno izpostavljeno vodstvo, ki je danes osveženo ter okrepljeno z novimi izzivi, se tudi že pripravljajo na sprejem svojega regenta in Velikega balij mojstra prof. dr. Petra F. Wallnöferja, ki prihaja že kmalu v Ljubljano k bratovščini na obisk. 

Vitezi priporočajo svoja dela in poslanstvo v vašo gorečo molitev in podporo!

Bog povrni!

 

Več informacij: info@viteski-red.si

Deus et Patria – Deus et Mundus!