Meni Zapri

Vsako leto 15. avgusta Kneževina Lihtenštajn (Fürstentum Liechtenstein) praznuje svoj državni praznik, t.i. Staatsfeiertag oziroma Knezov dan (Fürstenfest). Tudi letos so se člani Viteškega reda Svetega Jurija in člani Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva udeležili tega veličastnega dogodka.

Slovesnosti na travniku pod gradom, ki leži na strmi vzpetini nad glavnim mestom Vaduz, so se udeležili člani knežje družine na čelu s knezom Hansom-Adamom II in njegovim naslednikom Aloisom, ki je za očetom že prevzel večino državniških poslov. Na dogodku so bili seveda tudi drugi najvišji predstavniki države, predsednik deželnega zbora Albert Frick, ki je prisotne tudi nagovoril, in predsednik vlade Adrian Hasler, in nerezidenčni veleposlaniki, ki so vsako leto povabljeni na praznovanje, med njimi tudi slovenski veleposlanik v Švici, njegova ekscelenca Franc Mikša s soprogo, ki deluje tudi v Švici in Lihtenštajnu. Veleposlanik Mikša je tudi velik podpornik Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva.

 

Delegacija iz Slovenije se je tako imela priložnost srečati z najvišjimi predstavniki knežje družine in Vlade kneževine Lihtenštajn,  člani Viteškega reda sv. Jurija iz Karantanije pa so sodelovali tudi pri praznični maši v glavnem mestu Vaduz.

    V okviru združenja se konec meseca ustanavlja tudi poslovni klub oz. poslovni inštitut, katerega cilj je nadgradnja dosedanjega sodelovanja v poslovno platformo, ki bo poslovnežem in podjetjem na obeh straneh pomagala navezovati kontakte. Poslovni inštitut bo slovesno razglašen konec avgusta, v Rogaški Slatini, ob prisotnosti lihtenštajnskega princa Nikolausa s soprogo Margaretho, ki bo ob tej priložnosti obiskal Slovenijo.

          

        

Video utrinek: Zdravko Perger je poskrbel za veličastno glasbeno uverturo

Ostale slike obiska pa najdete na Facebook povezavi