Meni Zapri

sobota, 20. december 2014 17:00 – 23:45

Tretjeredniki – Prijatelji Viteškega reda Sv. Jurija vabimo vse svoje člane in prijatelje, da se v Božičnem duhu dobrodelnosti letos zberemo v Ljubljani. Povezani v trdno verigo oživljamo viteškega duha in pomagamo narodu in domovini.

Kdaj in kje?

20. decembra se bomo pričeli zbirati ob 17.00 uri v centru Ljubljane, kjer bomo imeli spoznavno srečanje in druženje. Poskrbeli bomo, da bo vzdušje pravo in nam bo v tem prazničnem večeru lepo.

Dobrodelni cilj:

Ob 19.30 uri se bomo v Cankarjevem domu (Galussova dvorana) udeležili dobrodelnega koncerta.

Z udeležbo na Gala božično-novoletnem koncertu bomo prispevali svoj kamenček v zakladnico dobrih del. S svojimi močmi bomo pomagali za nove orgle v župniji Brezovica, delo, ki ga je začel pred kratkim preminuli župnik g. Jože Gregorič.

Program koncerta:

  • Dirigent: Marjan Grdadolnik
  • Simfonični orkester Cantabile
  • Združeni pevski zbor (MePZ Adoramus Logatec, MePZ Brezovica, MePZ dr. Frančišek Lampe Črni Vrh, MePZ Stanko Premrl Podnanos)
  • Slovenski kitarski kvartet
  • Mojca Bitenc, sopran
  • Lucas Somoza Osterc, bariton
  • in drugi

Koncertni mojster: Matej Avšič

Spored: B. Smetana, W. Gomez, J. Rodrigo, J. Strauss, G. F. Handel, K. Jenkins, R. V. Williams, E. Kalman,…

Simfonični orkester Cantabile je bil ustanovljen decembra 2010. Združuje odlične mlade glasbenike iz vse Slovenije. Orkester sodeluje z že uveljavnimi solisti, omogoča pa solistično igranje tudi mlajšim glasbenim talentom. V preteklosti se je predstavil že na številnih koncertnih odrih z raznovrstnim programom in povsod zelo navdušil. Vodi jih ustanovitelj in dirigent Marjan Grdadolnik. Orkester posega po repertoarju klasične pa tudi filmske glasbe. V minulem letu je sodeloval na koncertni turneji s priznanim večinštrumentalistom in glasbenikom Galom Gjurinom. Lani je orkester izvedel 16 samostonjnih koncertov v Sloveniji in tudi tujini. Z orkestrom se je do sedaj predstavilo ogromno solistov (več kot trideset), med drugimi tudi zelo priznana mezzosopranistka Bernarda Fink. V sodelovanju z zbori iz Slovenije pripravlja tudi vokalno-inštrumentalne projekte. V novoletnem času vsako leto pripravi Gala novoletni koncert s poudarkom na glasbi Johanna Straussa mlajšega.

Tudi letošnji Gala novoletni koncert bo v znamenju praznične glasbe, primerne prednovoletnemu času.

 

Rezervacijo in svojo udeležbo nam čim prej javite. S skupnimi močmi lahko doprinesemo k bolj viteški Sloveniji – za narod in domovino, zato na dobrodelno srečanje in koncert povabimo vse naše prijatelje!

Vstopnice za koncert bomo zagotovili že v dneh pred koncertom, na osnovi vaše prijave. Cena vstopnic za koncert znaša: 10, 12, 15 €

Veselimo se vaše udeležbe na našem skupnem dobrodelnem srečanju

S skupnimi močmi za več viteškega srca v Sloveniji!
Članek v časopisu Delo